Activiteiten en advies over het onderwijs in de regio Nijmegen

Doe de online zelftest
Twijfel je nog of het onderwijs bij jou past? Doe dan de online zelftest of kijk op onderwijsloket.com. Heb je vragen, neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek. 

Kijk op leraarinnijmegen.nl
Wil jij leraar worden in Nijmegen in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs ? Kijk dan op leraarinnijmegen.nl. Daar vind je antwoord op je vragen en mogelijkheden om kennis te maken met scholen, leerlingen en andere leraren in Nijmegen.

Bekijk alle vacatures
Ben je op zoek naar een baan in het onderwijs in de regio Nijmegen? Bekijk dan onze vacatures.

EVC-traject
Het EVC-traject Schoolleider (Erkenning van Verworven Competenties) is een van de mogelijkheden om bekwaam te worden als schoolleider. Dit traject is bedoeld voor leerkrachten, coördinatoren, ib’ers en adjunct-directeuren die vanuit de praktijk hun vaardigheden als schoolleider (verder) willen ontwikkelen. 

Zo’n traject geeft inzicht in wat je geleerd hebt gedurende je arbeidsloopbaan, maar ook wat je geleerd hebt tijdens een cursus of leergang. Je bent bijvoorbeeld al langer de rechterhand van de directeur, maar hebt daarvoor geen opleiding genoten. Commitment vanuit de werkgever is een vereiste om aan het traject deel te kunnen nemen.

Na een opleidingstraject worden je verworven competenties samen met de opleiding meegewogen in een EVC-traject. Het EVC-traject levert een vakbekwaamheidsbewijs op waarmee men zich kan registreren in het schoolleidersregister (SRPO).

Er zijn meerdere EVC-aanbieders om bovenstaande mogelijk te maken, zoals Libereaux, QRM, Da Vinci College en Bureau STERK. Wij spreken onze voorkeur uit voor PePmanagement (Personeel- en Projectmanagement), omdat deze ook onze regionale arbeidsmarkt bediend.

Interesse? Neem contact op met Henk Pepping voor een kennismakingsgesprek: pepmanagement11@gmail.com

Advies over jouw situatie?

Heb je vragen over het onderwijs in regio Nijmegen? Of over jouw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op.